Сб. 27 Квітня 2024

Ціни на заморожені ягоди невпинно зростають

Зокрема, ринок замороженої малини продовжує впевнений рух вгору, стверджують аналітики EastFruit. Зараз за наявності якісної продукції її можна продавати в ЄС по 2,50-2,70 євро за кілограм. Але попит є також і на малину нижчої якості з меншими цінами.

Китай активно пропонує малину на експорт за цінами, які вже зараз перевищують ціни в Європі. Це вказує на активізацію попиту на малину також в Азії, що створює передумови для подальшого зростання цін і в Європі в подальшій перспективі.

Щодо суниці, то на європейському ринку замороженої суниці садової домінує продукція з Єгипту, ціна на яку досить невисока. А нещодавня різка девальвація єгипетської валюти не залишає шансів на підвищення цін у цій категорії, стверджують аналітики.

Крім того, Китай пропонує і свою ягоду, але вона коштує надто дорого, особливо з огляду на ситуацію з логістикою: від $1,1 до $1,3 за кілограм, а ягода категорії якості продається до $0,8.

Окрім того, на європейському ринку відчувається дефіцит замороженої ожини високої якості. Китай пропонує свою за цінами понад $2,0 за кілограм без урахування доставки. У Сербії продукція є, але на ринку є інформація про великі проблеми з якістю цьогоріч і високий відсоток повернень, тому ціни мають тенденцію до зростання.

Ціни на пальне та алкоголь можуть підвищити вже влітку


Залишити коментар