Поляки хочуть заборонити транзит українське зерна

Міністр сільського господарства Польщі, Чеслав Секерський, звернувся до Ради міністрів Польщі з проханням призупинити транзит українських зернових через польську територію з 1 квітня цього року.

Ця ініціатива є частиною домовленостей, досягнутих під час Європейського аграрного форуму. Незважаючи на те, що сторонам не вдалося підписати повноцінну угоду, вони домовилися про кілька питань. Одним з головних аспектів є продовження ембарго на імпорт з України пшениці, кукурудзи, соняшника і ріпаку на польський ринок, а також розширення цієї заборони на транзит збіжжя через територію Польщі з 1 квітня.

Зазначається, що обидві сторони визнали необхідність розробки детальних правил торгівлі агротоварами між Польщею та Україною, але при цьому підкреслили, що складна ситуація в сільському господарстві Польщі є наслідком агресії Росії проти України.

У середу, 20 березня, польські фермери вийшли на загальнонаціональний страйк, вимагаючи відмови від Європейського зеленого курсу та імпорту агропродуктів з України.

Українські сіянці дерев будуть продавати за кордон


Залишити коментар