Нд. 28 Квітня 2024

Що зробити, щоб врожай огірків був щедрим

Про огірки в народі кажуть, що це такий овоч, що виростити його не зможе тільки ледачий. А що? Посіяв, просапав, вчасно полив – і маєш урожай. Але все-таки хочеться ласувати огірками з власної грядки раніше, ніж ці овочі підуть «валом». Щоб отримати більш ранній урожай огірків, потрібно висівати насіння не відразу в ґрунт, а вирощувати розсадою. Процес цей не складний, але треба враховувати певні особливості. 

Найперше – це визначити дату висівання огірків. Тут потрібно враховувати, що розсада росте 3 тижні, а далі її слід пересаджувати. При цьому не забувати, що огірки бояться приморозків, навіть маленьких. Тому відповідно до свого регіону розрахуйте правильну дату посіву розсади, повідомляє телеграм-канал “СОДа”.

Тепер виберіть правильну тару для сіяння. Це мають бути місткості досить великі, щоб коріння мало достатньо місця і при пересаджуванні не травмувалося. Люди з досвідом радять обрізати пластикові 1,5-літрові пляшки зверху й знизу, щоб утворилися конусоподібні високі (20 см) стаканчики. У таких місткостях огірки можна притримати вдома, якщо попередять про похолодання, місця їм вистачить.

Спочатку землю потрібно насипати на 10 см і добре втрамбувати, тоді ще досипати до половини. Полити ґрунт теплою водою, зробити заглиблення 1-2 см, опустити туди 1-2 насінинки й легенько втрамбувати. Накрити плівкою і покласти в темне тепле місце для проростання.

Коли з’являться перші паростки, розсаду треба виставити на підвіконня. Періодично поливати, але не часто. У міру того, як рослинки ростуть, підсипати в місткості землю.

Перед висадкою в ґрунт, добре полити, розрізати збоку пластикові контейнери й пересадити «пасочку» в глибокі ямки, политі водою.

В Україні будуть більше вирощувати генно модифікованого бавовнику


Залишити коментар