Нд. 28 Квітня 2024

Хто з українців зможе отримати грошову допомогу від ООН

Отже, вразливі верстви населення з 1 жовтня отримуватимуть 3 600 гривень для кожного члена домогосподарства замість раніше виплачуваних 2 200 гривень. Зокрема, грошова допомога від ООН надається особам та сім’ям, що відповідають певним категоріям уразливості.

Особа або сім’ї, що належать до однієї з категорій нижче:

– внутрішньо переміщені особи (ВПО) від 24 лютого 2022 р.

– населення, яке постраждало внаслідок воєнних дій від 24 лютого 2022 р. у таких областях, як Донецька, Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська

– люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення в іншу область/країну через воєнні дії від 24 лютого 2022 р.

Особам, які відповідають одному або декільком з наступних критеріїв уразливості:

– сім’я, яка має лише одного з батьків (або батько, або матір) з одним або більше дітьми віком до 18 років або з похилого віку (55 років і старше)

– сім’я, яку очолює одна одинока / кілька одиноких людей похилого віку (55 років і старше) або людей похилого віку з однією дитиною або кількома дітьми віком до 18 років

– сім’я з однією або декількома особами з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання тощо)

– прийомні сім’ї, які займаються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (документально підтверджені).

А також особам, які не зареєстровані з УВКБ ООН раніше і не отримували грошову допомогу від інших організацій.

При цьому, як зазначається, особи, які відповідають критеріям уразливості, повинні також відповідати соціально-економічним критеріям та мати місячний дохід менше ніж 5,400 гривень на одного члена сім’ї.

Увагу українців також звернули на те, що якщо вони отримували раніше допомогу у розмірі 2220 гривень на місяць від іншої агенції чи гуманітарної організації ООН, то у виплаті фінансової допомоги від УВКБ ООН може бути відмовлено.

Щоб отримати грошову допомогу від ООН, потрібно звернутися до найближчого спеціального центру. Збором інформації УВКБ ООН займається партнерська організація БФ” Право на захист “. Адреси пунктів прийому заявок у різних регіонах України можна знайти за посиланням.

На скільки Кабмін збільшив розмір дотацій фермерам


Залишити коментар