Виноградарі змушені викорчовувати виноградники

Якщо ви поціновувач вина, ви можете подумати, що не існує такого поняття, як “забагато вина”. Але реальність набагато інша. Виявляється, у світі надлишок вина, і фермери знищують виноградники, які доглядали десятиліттями.

Про це повідомляє Firstpost.

Найбільше постраждала Австралія. Її виноградарі знищують мільйони виноградних лоз, і ще десятки мільйонів доведеться вирвати. Перевиробництво викликає занепокоєння; воно обвалило ціни на виноград і тепер загрожує засобам до існування виноградарів і виноробів. Але це стосується не лише Австралії.

У всьому світі спостерігається падіння споживання вина. Найшвидше скорочується попит на дешевші червоні вина, які є найбільшим продуктом Австралії. Згідно з останніми даними, в середині 2023 року п’ятий за величиною експортер вина у світі мав у сховищах понад два мільярди літрів, або близько двох років виробництва, згідно з повідомленням Reuters.

Частина вина псується, і власники поспішають позбутися його за будь-яку ціну. Іншим не залишається нічого іншого, окрім як знищити лози.

Минулого року австралійський виноградар Тоні Таунсенд знищив половину свого 14-гектарного виноградника. Поля здорові, але він вважає, що втратив би близько 35 000 австралійських доларів (19 рупій), щоб зібрати з них урожай.

Назвали вартість 1 га землі


Залишити коментар