Сб. 27 Квітня 2024

Конкурс “Роби своє” від МХП дає шанс підприємцям виграти 100 тис. грн

12 березня стартував новий грантовий сезон конкурсу бізнес-ідей «Роби своє» від Благодійного фонду «МХП – Громаді». Цьогоріч сумарний бюджет грантів становить 10 млн грн. Організатори планують підтримати до 80 підприємців у 13 областях. 

Взяти участь у конкурсі можуть ветерани, військові або їхні родини; підприємці, що вже мають чинний бізнес; підприємці, чий бізнес постраждав через повномасштабне вторгнення; жителі громади, які тільки планують почати новий бізнес. У 2023 році більш як 40 підприємств, що розвивають локальне агровиробництво, отримали грантову підтримку. Серед них є ті, що пов’язані із розвитком тепличної справи, комплекс із догляду за кіньми, мініптахоферма, а також проєкти з розвитку свинарства.

«Щороку конкурс «Роби Своє» трансформується та пропонує підтримку все більшій кількості українців. Єдине, що завжди залишається незмінним – ми крок за кроком супроводжуємо підприємців на шляху до ведення стійкого локального бізнесу та завдяки цьому розвиваємо громади. Цьогоріч ми хочемо ще більше підтримати діяльність ветеранів та військових, завдяки яким сьогодні маємо можливість працювати та розвивати громади, аби там хотілося жити. Конкурс бізнес-ідей «Роби своє» – черговий доказ, що економіка розвивається, а мрії підприємців реалізуються, і цього року таких здійснених мрій буде ще більше», – говорить Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді».

Переможці на додаток до гранту в 100 тис. грн отримають можливість долучитися до навчальної програми, в межах якої заплановані курси від провідних фахівців з маркетингу, бізнес-планування, бухгалтерського обліку тощо. Окрім того, Благодійний фонд «МХП-Громаді» бере на себе витрати з оподаткування гранту. 

Грантове фінансування можна буде використати на закупівлю обладнання, сировини, матеріалів та послуг для підтримки мікро та малого бізнесу. 

Цьогоріч серед ключових вимог до проєктів будуть: співфінансування учасником (тобто передбачається власний внесок до гранту – 100% та більше) та користь для громади результатів бізнес-проєктів (наприклад, створення додаткових робочих місць, розвиток громади в той чи інший спосіб, налагодження логістики, покращення інфраструктури, соціальний ефект тощо). 

Заявку на конкурс «Роби своє» 2024 року можна подати до 9 квітня за спеціальною формою на сайті https://doyourbusiness.com.ua/

Запрацював вебсайт грантової програми “Власна справа”


Залишити коментар