Сб. 27 Квітня 2024

Картопляну запіканку готують з мʼясним фаршем

Це проста, недорога і дуже смачна страва, до якої не потрібний гарнір. Достатньо додати свіжі овочі та повноцінний обід готовий. Запіканка за цим рецептом виходить досить ніжною, повітряною та ароматною.

Інгредієнти:

1 кг картоплі

500 г мʼясного фаршу

1 цибулина

яйце куряче

110 грамів вершкового масла

сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

Зваріть картоплю. В окремому невеликому сотейнику розтопіть 50 г вершкового масла. Додайте розтоплену олію до картоплі та розімніть у пюре. Заберіть пюре убік і дайте йому охолонути.

Очистіть цибулю та дуже дрібно наріжте. Додайте в сковороду 30 г вершкового масла і поставте його на середній вогонь. Як тільки вершкове масло розтопиться, додайте в сковороду нарізану цибулю. Обсмажте цибулю протягом двох хвилин, постійно помішуючи її.
Додайте до обсмаженої цибулі охолоджений фарш., посоліть, поперчіть.  Добре все перемішайте. Готуйте м’ясо на вогні  приблизно 8-10 хвилин.

Змастіть боки та дно форми невеликою кількістю вершкового масла. У невелику миску вбийте яйце і перемішайте виделкою. Додайте його в злегка остигле картопляне пюре і добре перемішайте, щоб воно рівномірно розподілилося по всій масі. На дно форми викладіть половину пюре. Утрамбуйте його на всій поверхні. Зверху викладіть рівним шаром усю м’ясну начинку, а потім викладіть пюре, що залишилося. Добре розрівняйте його на всій поверхні фаршу.

Вершкове масло, що залишилося, розтопіть на невеликому вогні змастіть ним всю поверхню картопляного пюре. Поставте форму з картопляною запіканкою на середину добре прогрітої до 200 градусів духовки. Запікайте протягом 20 хвилин до красивого золотистого кольору.


Залишити коментар