Польські фермери пішли на поступки: розблокували один пункт пропуску з Україною

Польські фермери тимчасово розблокували пункт пропуску “Краківець”  — орієнтовно до 13 березня.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

“Польські фермери продовжують блокувати рух на кордоні. Станом на ранок неділі вони блокують рух на 5 напрямках. До цього, як відомо, було 6 напрямків, а в ніч з 8 на 9 березня вони припинили свої дії на напрямку “Краківець”. Це тимчасово, бо вони зазначили, що свої дії поновлять орієнтовно 13 березня”, – розповів Демченко.

Водночас речник ДПСУ зауважив, що хоча пункт пропуску “Краківець” розблокований і рух там відбувається інтенсивно, але черга з вантажівок на території Польщі в бік перетину кордону в напрямку України там залишається. І це десь близько 600 вантажних транспортних засобів.

На інших 5 напрямках, за його словами, в чергах зараз залишаються 1700 вантажівок. Демченко також зазначив, що по двох напрямках проїзд вантажівок повністю заблокований в бік Польщі. Це “Ягодин” та “Шегині. В бік України за минулу добу через пункт пропуску “Ягодин” в бік України проїхали близько 50 вантажівок і близько 35 – через пункт “Шегині”.

Речник ДПСУ зауважив, що українські водії шукають альтернативні шляхи перетину кордону, тому в останні дні збільшились черги на кордоні з іншими країнами-сусідами України. За його інформацією, найбільше транспортних засобів на пункті пропуску “Тиса” з території Угорщини -1400.

Що стосується гуманітарних та інших важливих вантажів, то, за словами Демченка, вони до України прибувають.


Залишити коментар