Як змінюються ціни на моркву

В Україні вже другий тиждень поспіль спостерігається зниження відпускних цін на моркву, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Причиною такої ситуації, на думку експертів, стала доволі тепла погода, що, своєю чергою, сприяє погіршенню якості цієї продукції в сховищах місцевих виробників. У підсумку фермери прагнуть якнайшвидше реалізувати моркву середньої та низької якості, що не може не позначатися на ціновій ситуації в цьому сегменті ринку.

На сьогодні оптові партії моркви надходять у продаж по 6-9 грн/кг ($0,16-0,24/кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Знижувальний ціновий тренд у даному сегменті аграрії пов’язують зі збільшенням пропозиції моркви на ринку, оскільки ті господарства, які раніше утримувалися від продажів, наразі активно розпродають наявні обсяги.

При цьому на ринку продовжують бути присутніми великі обсяги некондиційних коренеплодів, що також чинить тиск на ціни, навіть якщо йдеться про продукцію високої якості.

Імпорт сиру зросте


Залишити коментар