Нд. 28 Квітня 2024

Майбутні бізнесмени можуть отримати 15 тис. євро

Українці можуть отримати грошову допомогу від ЄС на відкриття бізнесу у розмірі €15 000.

Як передає “Хвиля”, про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

Так, у відомства наголосили, що інтерес Євросоюзу приваблює бізнес, який створює продукти з інноваційною складовою та збирається розширюватись чи експортувати товари. Претендувати на фінансову підтримку можуть люди, які б хотіли відкрити власну справу або вже розвивають її.

При цьому програма EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація малого та середнього бізнесу передбачена і для тих громадян, які хочуть відновити свою підприємницьку діяльність. Загалом на проект виділили 300 тисяч євро. Кожному учаснику, якого вважатимуть гідним кандидатом, виділятимуть по 15 тисяч євро.

Зокрема, грантові кошти можна буде витратити на:

  • сировина, обладнання, інструменти, програмне забезпечення;
  • створення чи збереження робочих місць;
  • оренду приміщень, обладнання чи програмного забезпечення;
  • послуги для підтримки виробництва, розвивати інноваційного та експортного потенціалу;
  • витрати, пов’язані з переїздом, перекваліфікацією чи транспортуванням.

Реєстрація на отримання грошової допомоги від Європейського Союзу триватиме до 10 березня. А ось подати заявки претенденти мають на порталі Українського фонду стартапів. Їх вивчать на відповідність вимогам та повноту інформації.

Після цього незалежні експерти проведуть оцінку та інтерв’ю з кандидатами, які потраплять до топ-25. Вони пройдуть співбесіди, після чого фонд підпише грантові угоди з 20 переможцями


Залишити коментар