Мінагрополітики та Мінекономіки можуть обʼєднати

Міністерство аграрної політики та продовольства України можуть обʼєднати з Міністерством економіки України.

Про це пише hromadske, посилаючись на джерело у фракції «Слуга Народу».

В понеділок, 4 березня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на пресконференції заявив, що кількість міністерств в українському уряді хочуть скоротити на третину.

У 2019 році Мінагро вже об’єднували з Мінекономіки. У 2020 році уряд створив Міністерство аграрної політики, скасувавши постанову про об’єднання цього відомства з Міністерством розвитку економіки.

«До сьогоднішнього дня міністерство не працює на повну потужність, тому що його відновили, але не весь функціонал і не всі інструменти чи механізми роботи були повернуті. Це стосується і Держпродспоживслужби, і в тому числі регіональних управлінь АПК», — розповіла у коментарі Latifundist.com ексвиконувач обов’язків міністра аграрної політики та продовольства (лютий-серпень 2019 р.) Ольга Трофімцева.

Вона зауважила, що АПК наразі — це сектор, на який варто робити ставку і який варто розвивати, а обʼєднання міністерств перед початком переговорів щодо вступу України в ЄС, це «значне зниження інституційної спроможності в цій сфері і не є розумним кроком».

Міжнародний ветеринарний форум проведуть вперше в Україні


Залишити коментар