Медівник зверху посипають крихтами

Смак маминого та бабусиного медівника добре знайомий з дитинства. Тому він такий рідний та особливо смачний. Прохолодними вечорами шматочок цієї насолоди з чаєм зігріє тобі душу та тіло. Українська кулінарка Лілія Цвіт поділилася смачним та простим рецептом класичного медівника.

Інгредієнти:

150 г масла (маргарину)

100 г цукру

4 шт. жовтків

250 г сметани будь-якої жирності

300 г меду

400 г борошна

1 ч.л. кориці

2 ч.л. соди

Спосіб приготування:

До м’якого масла додати цукор та збите усе разом міксером. Додавати жовтки по одному та не припиняй збивати. Після цього додати сметану та все перемішай міксером.

Додати до тіста натуральний мед. Його можна наполовину замінити штучним. Якщо у вас твердий мед, то розтопіть його в мікрохвильовці короткими імпульсами або на водяній бані.

Окремо з’єднати сухі інгредієнти: просіяне борошно, корицю та соду. Додайте сухі інгредієнти до рідких та перемішайте усе міксером до однорідності.

Викладіть тісто в застелену форму розміром 25*30 см. Запікайте медівник при температурі 170°C приблизно 30-40 хвилин, доки він добре зарум’яниться. Готовий медівник можна перевірити дерев’яною шпажкою — вона має бути сухою.

Коли медівник охолоне, обріжте його краї на 1 см та перетріть їх у крихту. Змастіть зверху медівник розтопленим медом та посипте крихтами.


Залишити коментар