Сб. 27 Квітня 2024

Гідравлічні мотори – класифікація та галузь застосування

Гідравлічний мотор – це обладнання, що дає змогу перетворювати енергію рідини на механічну енергію. Попри складні конструктивні особливості, принцип роботи досить простий: гідравлічна рідина під впливом тиску створює обертання вала, за рахунок чого приводиться у дію робочий орган відповідного механізму. Він працює як у відкритих, так і в закритих системах і застосовується в різних галузях промисловості та виробництва.

Види та класифікація гідромоторів

Гідродвигун може використовуватися як на виробничому обладнанні, так і встановлюватися на транспортних засобах і спеціальній техніці. Він надійний, довговічний, при цьому його обслуговування досить просте. Є кілька різновидів гідродвигунів – ось основні:

  1. Героторний двигун. Використовується в закритих і відкритих системах, головним виконавчим органом є героторна пара. Такий пристрій забезпечує постійний обертальний момент завдяки конструктивній особливості. Зовні він нагадує велику шестерню, зубці якої з’єднуються з вихідним валом. При утворенні тиску гідравлічної рідини зубці обертають вал. У лінійці є моделі для роботи з низькими оборотами.
  2. Аксіально-поршневий гідравлічний двигун. У конструкції пристрою є камери та поршнева система. Похилий диск, на якому розміщені поршні, дає змогу виставляти параметри роботи двигуна, включно зі швидкістю обертання.
  3. Радіально-поршневий гідродвигун. На відміну від попередньої моделі, кожен поршень знаходиться в окремій камері. Завдяки такій особливості можна регулювати потужність роботи пристрою, оскільки рідина в кожну камеру подається окремо. Поршні з’єднані з валом мотора, під час роботи створюють обертовий момент.
  4. Шестеренний двигун. Пристрій складається з шестерень, які утворюють робочі камери. Під час роботи з таким двигуном потрібно контролювати рівень рідини та її параметри, включаючи в’язкість і температуру. Може використовуватися як помпа.

Гідравлічний мотор підбирається індивідуально під потреби системи. Ми рекомендуємо звернутися до інженерів за консультацією, щоб правильно придбати тип мотора для вашого виробництва.

Де використовуються гідромотори

Застосування таких пристроїв поширене в різних напрямках. Найчастіше вони зустрічаються в транспортних засобах для сільського господарства, а також у промислових галузях для автоматизації виробничих процесів. Обладнання ставиться на будівельну техніку, наприклад, на автокрани.

Порівняно невелика вага й об’єм дають змогу встановлювати гідродвигун на транспортну техніку. Обслуговування пристрою нескладне та недороге. Тому вони зустрічаються на комунальних машинах.

Підбирається гідравлічний мотор під потреби виробництва. Рекомендується ретельно продумувати можливості та вибирати модель, спираючись на необхідні критерії. Вибирайте якісне обладнання і не забувайте належним чином обслуговувати його.


Залишити коментар