Нд. 28 Квітня 2024

Які продукти експортує Польща до України

За 2023 рік Польща експортувала товарів на суму 51,6 млрд злотих до України, при цьому позитивне сальдо в торгівлі з українським східним сусідом склало 31,4 млрд злотих.

Цей рівень торгових відносин є наслідком стабільного зростання торгівлі між країнами протягом останніх років, навіть у контексті геополітичних та економічних труднощів, зумовлених війною в України. Навіть до початку повномасштабної війни вартість торгівлі становила 48 млрд злотих, з позитивним сальдо в розмірі 9,2 млрд злотих.

Головними товарами, які Польща експортує до України, є мінеральні продукти (паливо, нафта, газ), механічне обладнання, транспортні засоби, продовольство та озброєння. Зокрема, боєприпаси, з вартістю експорту до України в 2023 році на рівні 5,7 млрд злотих.

Незважаючи на складну ситуацію на міжнародній арені, Польща залишається ключовим торговим партнером України, і торговельні зв’язки між країнами продовжують зміцнюватися, але у цю статистику можуть бути внесені зміни у зв’язку з початком блокади кордону польськими фермерами.


Залишити коментар