Пн. 29 Квітня 2024

Кого з українців можуть позбавити виплат

Допущені помилки можуть призвести до того, що деякі громадяни позбудуться допомоги від держави. Розповідаємо про все, що потрібно знати з цього приводу.

Перевірки місць проживання ВПО проводяться представниками Національної соціальної служби вже понад шість місяців. Про те, як це має відбуватися, розповів Юридичний радник для ВПО у Facebook.

Як проводять перевірку місця проживання ВПО

Як стверджують юристи видання, для проведення перевірки місця проживання необхідні певні підстави. Це можуть бути:

  • повідомлення від третіх осіб;
  • інформація в автоматизованих реєстрах.

Після отримання таких відомостей, представники держслужби зобов’язані своєчасно відреагувати і призначити дату проведення перевірки.

Об’єкт, що перевіряється, має бути попереджений не менше ніж через два дні після призначення дати проведення процедури. Це може бути зроблено різними способами:

  • у телефонній розмові, 
  • електронною поштою
  • за допомогою месенджера. 

І тільки через десять робочих днів співробітники соціальної служби можуть провести фактичну перевірку місця проживання ВПО.

Як ВПО можуть втратити виплати через перевірку

Якщо переселенець повідомив про те, що він буде відсутній у день перевірки, наприклад, він перебуває в тривалій поїздці або на відпочинку, процедуру буде перенесено ще на 14 днів. 

Якщо ж під час перевірки виявлено відсутність ВПО, співробітники соцслужби складуть відповідний акт. Тоді переселенець зобов’язаний з’явитися до відповідного органу протягом 30 календарних днів. Якщо ж він цього не зробить, то соціальні виплати для ВПО будуть припинені.

Чому європейські країни вимагають введення мита на українське зерно


Залишити коментар