Для чого розсаді йод

Щоб на початку літа отримати ранній урожай овочів, у січні городники починають висівати розсаду. Щоб вона виросла міцною і дала гарний урожай, її слід підживлювати. Для цього досвідчені господарі часто використовують йод.

Про це пише Gazeta.ua.

Справа в тому, що розсада, яку висівають взимку, потребує сприятливих умов для свого розвитку. Для цього не обов’язково купувати дорогі добрива. Допомогти може звичайний йод.

Це вкрай важливий макроелемент, який допомагає рослинам розвиватися і бути міцними. Щоб приготувати підживлення, потрібні лише три літри води і дві краплі йоду. У фільтровану воду кімнатної температури додають дві краплини йоду, перемішують і рясно поливають цим добривом розсаду. Цього цілком вистачить, щоб городина швидко росла і була міцною.

Наступне підживлення таким же розчином можна зробити після того, як розсаду пересадите у відкритий ґрунт.

Є також дієвий народний метод, який допоможе, коли розсада починає чахнути і не йде в ріст. Щоб зробити живильний розчин, змішайте 50 грамів сухих дріжджів з однією столовою ложкою оцту. Суміш потрібно розвести у п’яти літрах чистої води кімнатної температури, добре перемішати і поставити на дві доби в темне місце.

За цей час дріжджі почнуть бродити, виділятимуть азот, вітаміни, мінерали та інші мікроелементи, які необхідні для зростання і розвитку рослин.

Через дві доби у приготовлене добриво слід додати ще п’ять літрів води кімнатної температури й можна поливати ним розсаду.

Як покращити ґрунт у теплиці


Залишити коментар