Цю рибу треба їсти двічі на тиждень

Риба – один з небагатьох продуктів тваринного походження, пов’язаних з користю для здоров’я, і лосось знаходиться на першому місці.

Про це сказав доктор Даріуш Мозаффарян, професор і директор Інституту продуктів харчування в Університеті Тафтса, пише The New York Times. Мозаффарян виділив жирні кислоти омега-3, як одну з відмінних поживних властивостей лосося. У лососі їх більше, ніж у будь-якій іншій їжі, за винятком інших жирних риб, таких як оселедець та сардини.

Дослідження пов’язують споживання омега-3 жирних кислот з морепродуктів зі зниженням частоти інсультів та серцевих захворювань, оскільки ці жирні кислоти зменшують жорсткість артерій, що пов’язано з високим кров’яним тиском, а також мають протизапальну дію, яка може захистити від ожиріння та діабету 2 типу.

Мозаффарян також сказав, що омега-3 необхідні для розвитку мозку в ранньому віці, і нові дані свідчать про те, що регулярне їх вживання може захистити від вікового зниження когнітивних функцій і нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.

Хоча людський організм здатний виробляти деяку кількість омега-3 самостійно, вживання продуктів з високим вмістом цих жирів забезпечить організму і мозку те, що їм потрібно, сказав він. Американська асоціація серця рекомендує з’їдати порцію риби (особливо жирної, наприклад лосося) по 3 унції не рідше двох разів на тиждень.


Залишити коментар