Витрати на виробництво кукурудзи в США нижчі, ніж у Бразилії

Сполучені Штати вирощують втричі більше кукурудзи, ніж Бразилія, але Бразилія, за прогнозами, другий рік поспіль буде лідером у світі з експорту кукурудзи.

Хоча витрати на виробництво зросли в обох країнах у 2023 році, американські виробники кукурудзи мають перевагу перед своїми бразильськими конкурентами з нижчими витратами на бушель, повідомили четверо аграрних економістів у щоденному блозі farmdoc.

У США врожайність на акр набагато вища, ніж у Бразилії, і це допомагає покривати прямі виробничі витрати, включаючи добрива, насіння, пестициди, зберігання, сушку та страхування врожаю. Прямі витрати в середньому становлять $1,96 за бушель у центральному Іллінойсі та $2,24 за бушель у Мато-Гросо, двох регіонах із великим виробництвом кукурудзи. У Бразилії витрати на добриво, сушку та зберігання вищі, пише Agriculture.

Прямі витрати зросли в обох регіонах з 2016 року.

Міністерство сільського господарства США нещодавно заявило, що за останнє десятиліття Бразилія покращила свою експортну конкурентоспроможність зі Сполученими Штатами за рахунок асфальтування доріг, будівництва залізничних ліній і відкриття експортних терміналів. Очікується, що протягом поточного торгового року Бразилія експортуватиме більш ніж удвічі більший обсяг сої, ніж Сполучені Штати, — 99,5 млн тонн проти 47,8 млн тонн.

Українці, які постраждали від війни, зможуть безкоштовно отримати насіння овочів

 


Залишити коментар