Пн. 29 Квітня 2024

Українці, які постраждали від війни, зможуть безкоштовно отримати насіння овочів

Постраждалі від війни українські домогосподарства зможуть безплатно отримати насіння овочів для весняної посівної. Такий проєкт уже другий рік реалізує Програма USAID АГРО в рамках ініціативи “Сталість сільського господарства” (АГРІ-Україна). Подальший розподіл і доставку насіння забезпечить Всеукраїнська асоціація громад.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Насіння овочів отримають не тільки жителі деокупованих і прифронтових громад, а й вимушені переселенці, а також представники соціально вразливих верств населення (багатодітні сім’ї, малозабезпечені тощо), які мають присадибні ділянки.

Розподіл насіння здійснюватиметься через сільські та селищні ради за координації Всеукраїнської асоціації громад (Всеукраїнської асоціації громад). До 15 січня 2024 р. органи місцевої влади у своїх громадах визначать низку таких домогосподарств. Після цього, з 16 січня по 15 лютого керівники громад подадуть заявки на насіння через сайт Всеукраїнської асоціації громад.

Упродовж лютого-березня Всеукраїнська асоціація громад доставить посівний матеріал до сільських та селищних рад, відповідальних за його розповсюдження серед мешканців.

Наразі до реалізації цього проєкту вже долучилися компанія Bayer, яка надала 1032 кг насіння моркви, кабачків, дині, томатів, перцю та капусти. Також компанія Syngenta планує передати насіння капусти, томатів, кабачків, цибулі, огірків і цукрової кукурудзи. Цього вистачить, щоб забезпечити насінням понад 100 000 домогосподарств. Всеукраїнська асоціація громад звертається до насіннєвих компаній, закликаючи їх узяти участь у проєкті.

Як отримати знижку на газ


Залишити коментар