Пт. 20 Грудня 2024

Яблучний концентрат у тренді закордоном

Всесвітній день соку та Міжнародний день "з'їж яблуко"

Ілюстративне фото з мережі.

У сезоні 2023/2024 експерти очікують досить великий український експорт яблучного концентрату. Цьому сприяє зменшення виробництва цього концентрату в Китаї, зменшення врожаю яблук у США, віднослення світової економіки та неврожай апельсинів у Бразилії.

Про це йдеться у підсумковому ринковому огляді журналу «Садівництво по-українськи».

Вже у минулому сезоні Україна експортувала рекордні обсяги яблучного концентрату – 90 тис. тонн

Причини цього зростаючого тренду:

  • зниження виробництва концентрата у Китаї – головному експортері цього продукту в світі.
  • зниження виробництва яблук у США 10 років поспіль; в цьому році – на 3%. США є найбільшим у світі імпортером концентрату
  • світова економіка почала відновлюватись після ковідного падіння
  • у Бразилії зібрали дуже низький урожай апельсинів, що підняло попит на яблучний концентрат, сокові заводи почали замінювати апельсиновий концентрат яблучним.

У Китаї за підсумками поточного сезону виробництво яблук може вирости від сили на 1%. Це підтримує дефіцит яблук для переробки і як результат – дефіцит яблучного концентрату, що в свою чергу буде тиснути на світовий ринок свіжих яблук.


Залишити коментар