З картоплі, яку вивели українські науковці, робитимуть фіолетові чипси
Фахівці Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України створили чимало сорт картоплі «Солоха» – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті.
Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.
Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт “Солоха” вже пройшов технологічні випробування, і компанія “Чипси Люкс” зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси.
Інститут стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів.
Залишити коментар