Сб. 21 Грудня 2024

З картоплі, яку вивели українські науковці, робитимуть фіолетові чипси

Фахівці Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України створили чимало сорт картоплі «Солоха» – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті.

Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.

Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт “Солоха” вже пройшов технологічні випробування, і компанія “Чипси Люкс” зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси.

Інститут стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів.


Залишити коментар