Пн. 29 Квітня 2024

Від деменції врятує суниця

Нове дослідження Університету Цинциннаті показало, що щоденне споживання ягід суниці садової може допомогти знизити ризик деменції для деяких людей середнього віку. 2022 року Роберт Крікорян з Каліфорнійського університету та його команда опублікували дослідження, згідно з яким додавання лохини до щоденного раціону може знизити ймовірність розвитку деменції у пізньому віці. Він сказав, що поточні дослідження суниці є розширенням досліджень корисного впливу лохини на організм людей, повідомляє freshplaza.com.

– І суниця, і лохина містять антиоксиданти (антоціани), які, як виявилося, пов’язані з різноманітними перевагами споживання ягід для здоров’я. Вони, зокрема, спричиняють метаболічні та когнітивні покращення, зазначив почесний професор кафедри психіатрії та поведінкової неврології Медичного коледжу Каліфорнійського університету Робер Крікорян. – Існують епідеміологічні дані, які свідчать про те, що люди, які регулярно вживають суницю або лохину, мають повільніші темпи зниження когнітивних функцій із старінням.

Також вчений зазначив, що суниця садова містить додаткові мікроелементи – елагітаніни й еллагову кислоту, які корисні для людського здоров’я.

Крім того, інші дослідження суниці садової виявили покращення метаболічних показників, зокрема зниження інсуліну.


Залишити коментар