Сирно-гарбузовий пиріг “Зебра” – смакота з родзинкою
Гарбуз і сир – чудовий дует поєднаний у смачний пиріг. Його незвичний вигляд сподобається вам і вашим гостям. Гарбузово-сирний пиріг “Зебра” стане вашим улюбленим десертом.
Інгредієнти:
Сирна маса:
400 г сиру домашнього
2 шт. яйця
3 ст. л. цукру
2-3 ст. л. сметани
3 ст.л. крохмалю
дрібка солі
Гарбузова маса:
500 г гарбуза
2 шт. яйця
3 ст. л. цукру
3 ст. л. крохмалю
дрібка солі
Спосіб приготування:
Гарбуз почистити, дрібно нарізати. Покласти в баняк, залити водою, щоб вода лише прикривала гарбуз. Довести до кипіння та тушкувати до м’якості гарбуза. Злити воду. Або порізати на шматки (грубше, ніж на тушкування), загорнути гарбуз у фольгу, запікати в духовці при 180° приблизно 30 хв. Довше, але смачніше.
З готового гарбуза зробити пюре (найкраще блендером). Додати яйця, сіль, цукор та крохмаль. Перемішати та ще раз збити блендером (або перетерти у комбайні чи м’яосорубці, а можна, звичайно і вручну).
Викласти сир. Додати сіль, цукор, яйця, крохмаль та сметану. Сирну масу перемішати, а потім збити блендером (або на комбайні чи у м’ясорубці, чи просто ложкою).
Форми для випічки застелити пергаментом та змастити дно та боки олією. Починаючи з центру форми викладати столовою ложкою по черзі: сирну масу, зверху гарбузову масу, і знову сирну.
Таким чином викласти повністю обидві маси. Можна залишити трохи гарбузової маси та змастити верх запіканки. Тоді смужки буде видно вже при нарізанні.
Випікати 40-45 хвилин у розігрітій до 180° духовці.
Залишити коментар