Мусака з баклажанами – смачна страва грецької кухні
Мусака – це грецьке друга страва, ситна запіканка з м’ясного фаршу і баклажанів. Продукти викладаються шарами, поливаються молочним соусом і посипаються сиром.
Інгредієнти:
Баклажани – 3 шт.
Оливкова олія – 120 мл.
Яловичий фарш – 350 г.
Вершкове масло – 100 г.
Лук дрібний – 2 шт.
Томатна паста – 2 ст. л.
Вода – 120 мл.
Борошно – 4 ст. л.
Молоко – 2 ст. л.
Сир – 50 г.
Щіпка мускатного горіха.
Сіль, перець, зелень за смаком
Спосіб приготування:
Баклажани промити і зняти шкірку, якщо овочі старі. Нарізати тонкими кружечками. Посолити баклажани і залишити на 30 хвилин. Обсмажити баклажани на олії з двох сторін і викласти на серветку.
Для приготування м’ясного соусу в сковороді розтопити частину вершкового масла. Подрібнити цибулю і обсмажити в олії 3-4 хвилини. Додати фарш і смажити 7-10 хвилин. Покласти в сковороду томатну пасту і воду, а також зелень і спеції. Тушкувати 30 хвилин під кришкою.
Для приготування соусу розтопіть в невеликій каструлі 50 г вершкового масла. Вмішайте борошно і поступово вливайте молоко. Варіть соус на невеликому вогні до загустіння. В кінці додайте сіль і мускатний горіх. Форму для запікання мусаки змастіть маслом і по черзі викладайте шарами фарш і кружечки баклажанів. Полийте мусаку соусом і посипте сиром. Запікайте 40 хвилин при 180 градусах.
Залишити коментар