Виробництво м’яса птиці різко зросло
З 1970 по 2020 рік світове виробництво м’яса птиці зросло з 15,1 млн тонн до 137 млн тонн, або на 807,8%. Це був найшвидше зростаючий продукт тваринного походження. Обсяг виробництва з 2000 року зростав набагато швидше, ніж у попередні десятиліття. З 2000 по 2020 рік він зріс більш ніж на 68 млн тонн.
Детальний аналіз розвитку на рівні континенту показує надзвичайну роль, яку відіграла Азія в бурхливому розвитку. До абсолютного зростання на 121,9 мільйона тонн за розглянуті десятиліття доля Азії склала 41,6%, за нею йдуть Центральна та Південна Америка (16,8%), Північна Америка (16%) і Європа (14%). Африка й Океанія значно відстали, передає poultryworld.
Найбільше відносне зростання показали Центральна і Південна Америка та Азія. Навіть в Африці він був вищим, ніж у Європі та Північній Америці.
Залишити коментар