Вт. 30 Квітня 2024

Риба не мʼясо: який різновид найкорисніший

Риба – один із необхідних компонентів при дієті для зміцнення серцево-судинної системи. Так, і як джерело тварин білків вона є кращим вибором, ніж, наприклад, яловичина, свинина чи птиця.

Риба містить велику кількість ненасичених жирів, корисних для серця, тоді як м’ясо тварин містить більше насичених жирів, які можуть підняти рівень холестерину в крові.

Риба також багата омега-3 жирними кислотами, які зменшують рівень холестерину в крові та кров’яний тиск. Крім того, як повідомляє Американська Асоціація Серця, вживання риби зменшує ймовірність розвитку вад серця.

Найкориснішою рибою для серця кардіологи вважають:

  • лососеві. Найбільшим джерелом поліненасичених кислот є: форель, кета, горбуша, сьомга;
  • палтус – сімейство камбали, є гарним джерелом легкого засвоєння білка, жирних кислот та мінеральних речовин;
  • тріска – сімейство тріскових, є найнижчим калорійним варіантом;
  • оселедець – найпопулярніший продукт, який має великий попит;
  • скумбрія – не менш популярна, ніж оселедець, за рахунок своїх смакових якостей та прийнятної ціни;
  • тунець – часто використовують як складову у салатах, східній кухні;
  • мойва – сімейство корюшки, має корисні властивості і відрізняється соковитим і ніжним смаком.

Як бачите, для здоров’я серця корисні багато видів риби, причому можна вибрати варіант дорожчий, а також побюджетний. І користі від цього не буде менше.

ШІ допоміг створити сир майбутнього

 


Залишити коментар