Пн. 29 Квітня 2024

У лісових господарствах Хмельниччини зібрали 14 тонн суниці садової

У Зіньківському та Вишнівчицькому лісництвах на Хмельниччині зібрали 14 тонн суниці садової. У лісових господарствах є плантація ягід на площі 2 гектари. Вирощують серед лісів Хмельниччини такі сорти полуниці як Амі, Алегро, Мармелада. Понад 50% територій Ярмолинецької філії належать до природно-заповідного фонду, де лісогосподарська діяльність обмежена.

Збір полуниці також має економічне значення для лісового господарства: кошти з реалізації наповнюють бюджети. Додаткові фінансові джерела дають можливість пришвидшити модернізацію виробництва та впровадити інноваційні технології.

До прикладу, цьогоріч в Зіньківському лісництві запустили автоматичну фасувальну лінію для продукції. І що важливо – це додаткові робочі місця для людей», – розповіли у пресслужбі Подільського лісового офісу.

Крім вирощування ягід лісівники Хмельниччини розвинули виробництво лісової екопродукції: вирощують фрукти, овочі, збирають гриби, ягоди. Потім їх сушать у спеціальних ультрачервоних сушках та отримують корисну й смачну продукцію.

На Черкащині очікують низький урожай картоплі


Залишити коментар