Сб. 11 Травня 2024

Зелений борщ смакує з кропивою

Навесні та влітку зелений борщ – страва номер один. Кожна господиня має секрети його приготування. Сьогодні ми пропонуємо спробувати цей рецепт, вам неодмінно має сподобатися.

Інгредієнти:

3 картоплини

4 яйця

150 г моло­дої кропиви

2 великі ріпчасті цибу­лини

2 морквини

2 корені петрушки

30 г пряженого масла

2 л овочевого бульйону

50 г щавлю

сіль

Спосіб приготування:

Вимити бульби, очистити та зварити у ледь підсоленій воді. Також зварити яйця. Кропиву ретельно промити, очис­тити від грубих стебел. Скласти кропи­ву у каструлю і залити киплячою водою на 2−3 хв, потім відкинути на друшляк, облити крижаною водою і змолоти на м’ясорубці. Цибулю дрібно посікти. Моркву і петрушку натерти на середній тертці. У пательні нагріти 15 г пряженого масла і, помішуючи, обсмажити коріння до золотистого кольору.

В іншій невеликій пательні нагріти решту масла. Додати до нього кропиву і тушкувати на малому вогні під криш­кою 5 хв. Бульйон налити у каструлю і довести до кипіння. Гарячу картоплю розім’яти. Тушковану кропиву та смаже­ні овочі перекласти у бульйон. Варити на малому вогні 5 хв. Щавель вимити й нарі­зати. Додати у бульйон з овочами разом із картоплею. Посолити до смаку.

Довести до кипіння і варити ще 5 хв на малому вогні. Розлити у тарілки, в кожну додайте яйця, розрізані навпіл. Можна подати з кислим молоком або зі смета­ною. За бажання, замість кропиви можна використовувати лободу й іншу їстівну дику або городню зелень.


Залишити коментар