Чт. 28 Березня 2024

ПриватБанк почне заарештовувати рахунки українців

ПриватБанк попередив клієнтів про блокування банківських рахунків за борги. Це стосуватиметься всіх громадян, проти яких відкрито виконавче провадження. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.

В Україні набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану”.

Документ скасував дозвіл на можливість використання коштів до 100 тис. гривень за заарештованими судом рахунками, тимчасово введений у березні минулого року. Таким чином, тепер банки зобов’язані заарештовувати і дрібніші рахунки боржників.

При цьому під арешт беруться всі рахунки боржника у всіх фінансових установах України. Закон не має винятків і поширюватиметься в тому числі й на банківські рахунки силовиків, волонтерів, військовослужбовців, чиновників тощо.

Як відновити доступ до своїх заощаджень

Щоб відновити доступ до власних коштів на рахунках, клієнтам ПриватБанку потрібно врегулювати питання зняття арешту з виконавчими службами. Усі рахунки будуть розблоковані лише після отримання ухвали про зняття арешту від держвиконавців.

Клієнти, які мають заарештовані кошти, можуть користуватися певною сумою в особистих цілях. Вона не повинна перевищувати розміру двох мінімальних зарплат (зараз це 13,4 тис. грн) для фізичних осіб та не більше п’яти мінімалок для юросіб (33 500 грн). Щоб отримати ці гроші, потрібно подати заяву на ім’я виконавця із проханням розблокувати один із рахунків. Після цього виконавець має винести постанову про зняття арешту на частину грошей з одного з рахунків та надіслати його до банку.

У ПриватБанку додали, що більше інформації про відновлення доступу до своїх рахунків можна дізнатися у додатку “Дія” або звернутися до контакт-центру виконавчої служби: тел. 38 (044) 364 23 93.


Залишити коментар