Як виростити великі та солодкі кавуни

Щоб кавуни виросли солодкими та великими, потрібно забезпечити їм правильне харчування. Причому зібрати хороший урожай можна не тільки у південних областях, а й у північних та західних, пише agronews.ua.

При вирощуванні кавунів потрібно робити ставку на врожайні сорти. Але баштанники впевнені, що врожайність і насолода плодів безпосередньо залежить від того, чи достатньо рослині калію.

Калієм обов’язково потрібно підгодувати кавуни під час цвітіння. Можна використовувати покупні препарати, хоча відмінними джерелами калію є деревна зола. Склянку золи потрібно замочити на ніч у 10 л води. Вранці відстояну жовту воду зливають і підгодовують кавун. При використанні покупних препаратів достатньо одного добрива, якщо ж ви віддасте перевагу золі, то таких підживлень потрібно провести хоча б 3 з інтервалом 10-15 днів. На одну рослину достатньо 1 літра настою, якщо удобрювати регулярно.

Для збільшення зав’язей ще проводять позакореневе підживлення – обприскування розчином борної кислоти, яку розводять у воді з розрахунку 0,1 г на 1 склянку і доводять до потрібної концентрації 5 л чистої води.

Не варто забувати і про поливи, зазвичай кавуни поливають 2 рази на тиждень, виливаючи під кожну рослину 20-30 літрів води. Потрібно постаратися забезпечити регулярні рясні поливи в період, коли наливаються плоди. Інакше вони будуть дрібними та несмачними.

Але слід врахувати один важливий момент, коли кавуни перестають рости, поливи треба припинити, інакше вони виростуть водянистими та несолодкими.


Залишити коментар