В Мінагро обговорюють реструктуризацію боргів для постраждалих від війни аграріїв

Аграрії, представники Мінагрополітики, НБУ та ряду українських банків обговорюють можливості для реструктуризації боргів по кредитам, які виникли у фермерів на окупованих та звільнених територіях. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Він наголосив, що у фермерів, чиї поля заміновані, тимчасово окуповані, чи знаходяться на лінії фронту, немає змоги сплачувати наявні кредити через відсутність доходів. Ці люди, за словами Тараса Висоцького, потребують допомоги у вигляді відстрочення виплат по заборгованостях.

Заступник міністра попросив представників банків кожен випадок розглядати індивідуально, враховуючи конкретні обставини. Тарас Висоцький запропонував унормувати процес реструктуризації боргів по кредитам для постраждалих аграріїв.

Українські фермери продовжують робити свій внесок у глобальну продовольчу безпеку. Але їм потрібна підтримка, щоб агропідприємці могли вижити і відновитися після звільнення територій. Ми  закликаємо представників банків підтримати аграріїв у складний період і  розглянути можливість реструктуризації боргів, не застосовувати нарахування  штрафних санкцій та стягнення кредитів з отримувачів чи поручителів», – зазначив Тарас Висоцький.


Залишити коментар