Пн. 29 Квітня 2024

Як вберегти курчат від хвороб

Курчат рахують по осені, тому особливо дбати про них треба навесні. Тому курчат треба не переохолоджувати, справно давати корм та піклуватися, щоб їх не здолали хвороби.

Якщо курчата замерзають, вони намагаються збиватися в купу в теплому місці. У 3-х — 5-ти тижневому віці малюкам особливо потрібне тепло, переохолодження для них проходить дуже плачевно. Через це у курчат можуть розвиватися різні захворювання, такі як: пуллороз, аспергільоз, кокціроз, і багато інших хвороб, повідомляє телеграм-канал Фазенда.

Нерідко в шлунок маленьких курчат разом з їжею потрапляють частинки соломи, трави та багато іншого, через це утворюється ком який не перетравлюється. Так як пташенята в малому віці не їдять гравій, який перетравлює важку для них їжу, відбувається закупорка шлунка. До такого захворювання також може призвести вживання кормів, в яких міститься багато білка. Не рекомендується давати курчатам борошняні корми, які знаходилися в сирому приміщенні.

Курчата можуть страждати поносом, запаленням нирок, також у них може розвинутися пухлина печінки, погане розсмоктування жовтка. Вони мають млявий і сонний вигляд, так само можуть спостерігатися виділення з носа. Поставтеся до цього серйозно, створіть для курчат теплу атмосферу. Вдень, якщо тепла погода, вони активно рухаються, завдяки цьому не мерзнуть. Вночі маленьким пташенятам необхідний обігрів.

Що робиться у гнізді лелеки (Наживо)


Залишити коментар