Пн. 29 Квітня 2024

Рання і недешева: ціни на капусту зростають

В Україні вже другий тиждень поспіль спостерігається зростання цін на капусту нового врожаю. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua.

За їхніми словами, причина подорожчання полягає в тому, що пропозиція капусти суперранніх сортів продовжує скорочуватися, тоді як масові поставки продукції пізніших сортів ще не почалися.

При цьому попит на ранню капусту зберігається досить високим, що дозволяє фермерам і надалі підвищувати ціну. Українські фермери вже відвантажують ранню капусту по 55-60 грн/кг, що в середньому на 30% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

“Більшість господарств уже закінчили збирання врожаю капусти суперранніх сортів, тоді як рання капуста пізніших сортів почне масово надходити у продаж у середньому через 2 тижні. При цьому українські фермери не виключають можливості того, що ця продукція з’явиться на ринку дещо пізніше за визначені терміни, якщо погода й надалі залишатиметься холодною та похмурою”, – прогнозують аналітики.

Вони зауважують, що в аналогічний період минулого року рання капуста в Україні також дорожчала під впливом сезонного чинника, проте ця продукція коштувала практично в 1,5 рази дешевше, ніж зараз. Роком раніше продаж ранньої капусти вівся у діапазоні 30-35 грн/кг.

Власники органічного бізнесу мають шанс отримати грантову допомогу


Залишити коментар