Пн. 29 Квітня 2024

Виробництво якісних кормів планують запустити найближчим часом

Проєкт «Сімейні молочні ферми» планує створити сучасний комплекс, який буде виробляти та продавати якісні корми для тварин, а також надавати послуги з обробки та зберігання кормових та зернових культур для дрібних та середніх господарств в регіоні та сусідніх областях. Про це Kurkul.com повідомили в пресслужбі Проєкту.

Як зазначається, кормоцентр є стратегічним напрямком розвитку проєкту «Сімейні молочні ферми», спрямований на покращення ефективності годування ВРХ, збільшення надоїв молока та маси тварин, поліпшення здоров’я ВРХ, здешевлення та оптимізацію раціонів для фермерських господарств.

На кормоцентрі планують виробляти кукурудзяний силос, комбікорм та монокорм. Для цього проєкт придбав обладнання для «Зеленої лінії» на суму майже €100 000. Сюди входить косарка, ворушилка, валкувач виробництва KHUN.

«Крім цього, «Сімейні молочні ферми» отримали позитивне рішення по державному гранту за програмою «Переробне підприємство» на суму 7,8 млн грн, метою якого є придбання обладнання для розвитку кормоцентру на загальну суму понад 11 млн грн», — зазначили у пресслужбі.

Одним з ключових напрямків кормоцентру буде виробництво монокорму. Це інноваційна розробка зоотехнологів та ветеринарів проєкту «Сімейні молочні ферми», яка дозволяє годувати корів змішаним раціоном. Як показала практика годівлі корів на промисловій фермі, змішаний раціон може підвищити надої молока на 15-30%, поліпшити стан ВРХ та прискорити набирання ваги тваринами на відгодівлі.


Залишити коментар