Пн. 29 Квітня 2024

Перелік рослин, які відлякують комарів

Із потеплінням добряче дошкуляти на природі почнуть комарі. Нині є багато різних хімічних засобів, які їх відлякують. Але можна надійно позбутися комарів на дачі, в саду чи на городі, якщо заздалегідь навесні посадити там деякі рослини. Про те, які з них найкраще допомагають відганяти комарів, нагадує Gazeta.ua.

Меліса. Її сильний аромат з легким лимонним відтінком добре відлякує комарів. Її садять як на сонячних ділянках, так і в півтіні.

Цитронела. Має сильний лимонний аромат, якого бояться комарі. Рослину можна посадити у великих горщиках. А коли настануть похолодання, її можна перенести у будинок чи теплицю.

Перцева м’ята. Гарно відлякує комарів ментоловий запах перцевої м’яти. Може, саме тому її здавна в українських селах сіяли під вікнами та біля вхідних дверей.

Чорнобривці. Ці квіти також виділяють неприємні для комарів речовини. Можна у кімнаті поставити горщик із чорнобривцями, щоб москіти облітали її стороною.

Базилік. Москіти не переносять запаху лимонного базиліка й тікають від нього. Речовина, що міститься в рослині, лякає також мурах і моль.

Часник. Щоб відганяти комарів, можна в різних місцях ділянки посадити пучками часник. На ніч його теж можна класти на стіл, щоб комарі менше докучали.

Шавлія. Аромат цієї рослини заважає комахам визначати запах людини. Шавлія може рости без пересадки вісім років. Вона любить ґрунт нейтральної кислотності й хорошу освітленість.

Лаванда. Запах цієї рослини комарі особливо не переносять. Вона також добре захищає від мошкари.

Календула. Рослина підходить для вирощування як на городі, так і в будинку на підвіконні. Комарі її дуже не люблять.

Пижмо. Відлякує комарів своїм гострим запахом. Але рослина отруйна, тому вирощувати її слід обережно. Вона швидко засмічує луки й пасовища.


Залишити коментар