Нд. 26 Травня 2024

Голубці стали нематеріальною культурною спадщиною України

Cabbage rolls with beef, rice and vegetables on the plate. Stuffed cabbage leaves with meat. Gray concrete table.

Міністерство культури та інформаційної політики своїм наказом №234 від 4 травня внесло до Національного переліку п’ять нових елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Так під порядковим номером 66 в переліку вказано приготування української традиційної страви «Голубці».

Про це повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що страва побутує на всій території сучасної України та інших країн, зокрема на території сіл Голованівського району Кіровоградської області.

Разом з голубцями до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України додали традицію рогозоплетіння села Щитки та Писарівка Вінницької області, а також традицію вбирання могильних хрестів у Рівненському Поліссі.


Залишити коментар