Розумні вулики – суттєвий прогрес у бджолярстві

Інноваційні вулики оснащені сенсорною технологією ізраїльської компанії BeeHero, дозволяють в режимі реального часу дистанційно відстежувати активність рою та умови всередині вулика. Зокрема, температуру, вологість та рівень шуму.

Ці дані передаються на хмарну платформу для аналізу через Bluetooth, що дозволяє бджолярам відстежувати поведінку бджіл та втручатися у разі виникнення проблем.

Платформа BeeHero була створена у відповідь на постійні загрози для бджолиних роїв по всьому світу, які стикаються з руйнуваннями та збитками від зміни клімату та втрати довкілля. Оскільки для отримання високих урожаїв більшість сільськогосподарських культур залежить від запилювачів, таких як бджоли, захист їх діяльності та навколишнього середовища є необхідністю.

За допомогою такої технології бджолярі можуть приймати більш обґрунтовані рішення про те, коли годувати, лікувати чи заново заселяти вулик. Точні сенсорні дані означають, що бджолярі можуть втрутитися і, можливо, запобігти краху ослабленого рою.


Залишити коментар