Пн. 29 Квітня 2024

Рецепт запашного чаю з яблуневого цвіту

Не кожен знає, що у нашому саду росте чудова заварка, яка стане справжньою знахідкою під час весняного авітамінозу. В цьому впевнений ботанік за фахом Руслан Глеб із Закарпаття. Господар збирає цвіт та листочки яблуні, з яких готує запашний та корисний чай.

«Цвіт та листя ділю на три рівні частини. Перша має найбільшу ферментацію. Саме тому розминаю все руками, щоб виступив сік, та складаю миску. Далі накриваю мокрим рушником, але не синтетичним, із натуральної тканини. Далі ставлю суміш в теплу духовку на три години. Час від часу дивлюсь, чи не висох рушник, тоді знову змочую його водою. В результаті цвіт та листя мають набути квітково-пряного запаху та коричнево-жовтого кольору», – зауважує він.

Для приготування напою співрозмовник столову ложку цвіту та листя заливає окропом та настоює 5−10 хвилин. За бажанням додає мед, цукор, імбир та лимон, повідомляють Факти.

«На смак — наче чорний чай з ароматом яблук. Він тонізує. У ньому міститься багато вітамінів, пектинових речовин та мікроелементів. Це чудова профілактика простудних та шлунково-кишкових захворювань. Ба більше, такий чай доступний для приготування кожному та натуральний. Якщо ж хочеться урізноманітнити чай, можна додати цвіт та листя вишні, які додадуть мигдалевого присмаку. Але людям з гіпертонією вживати такий збір не варто. То ж як альтернативу раджу цвіт глоду чи груші, які точно не зашкодять, а лише зміцнять здоров’я».


Залишити коментар