Сб. 27 Квітня 2024

Свиноферма з Житомирщини не може відновитись після обстрілів через незаконне вилучення коштів

У ТОВ «АПК Дубовий гай» у квітні 2022 р. було знищено приміщення, де утримувалось поголів’я свиней, також пошкоджене приміщення для зберігання зерна. Це було одне із найбільших підприємств м’ясної галузі.

Проте через рік після обстрілів господарство почало відновлюватись.

Водночас інвестиційний проєкт з відновлення під загрозою зупинки. Про це розповів член Президії Ради у Федерації роботодавців України Олександр Соколовський.

«Довести до кінця відновлення буде проблемою, оскільки інвестиційні гроші були вилучені силовиками із сейфа засновника господарства Дмитра Олійника під час обшуку», — зазначив Олександр Соколовський.

За його словами, інвестиційний проєкт відновлення передбачав завершення будівництва двох корпусів, закупівлю поголів’я, кормів та ветпрепаратів. Заморозити його неможливо, оскільки загинуть тварини, але не від ракет, а голоду.

Олександр Соколовський розповів про «замовний наїзд силовиків». Так, син Дмитра Олійника Ігор, разом з групою українських інвесторів купили корпоративні права компанії, яка має спецдозвіл на видобуток газу на Майницькому газовому родовищі на Львівщині.

В процесі розробки родовища було з’ясовано, що очікуваних запасів газу немає.
Однак попередні власники вирішили скористатись формальним порушенням процедури визначення геологічного результату, щоб повернути свою частку в компанії через господарський спір. Ціна питання 1,8 млн доларів.

Щоб «пришвидшити розв’язання питання» 5 квітня 2023 р. попередні власники написали заяву до Національної поліції.

«Буквально одразу порушується кримінальне провадження. І вже 12 квітня Головне слідче управління Нацполіції сформувало групу слідчих у складі 23 осіб! Через 2 дні офіс Генпрокуратури призначає 8 прокурорів для участі у цій кримінальній (вже) справі! І ось уже 25 квітня по шести локаціях (включно з квартирою 76-річної мами одного з інвесторів) проходять обшуки в яких задіяно близько 100 озброєних людей», — написав Олександр Соколовський.

Саме у ході отакого обшуку і були незаконно вилучені кошти, що належить батькові Івана Олійника (інвестора, який проходить по справі як свідок) — Дмитру Олійнику, який там проживає. Ці гроші призначалися на проєкт відновлення його зруйнованої свиноферми на Житомирщині. Причому в ухвалі на обшук було перераховано, які документи є предметом пошуку, але нічого не було сказано про пошук та вилучення грошей.

Наразі триває слідство щодо цієї історії.


Залишити коментар