Пн. 29 Квітня 2024

Президент відреагував на заборону на ввезення українського зерна до ЄС

Експорт зерна з України опинився під загрозою через повномасштабну віну рф проти України і в цих умовах Кремль отримав небезпечну надію, коли частина країн Європейського Союзу заборонила ввезення аграрної продукції з України. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

«Окремо обговорили з паном президентом Європейської ради Шарлем Мішелем ситуацію навколо деструктивної, на мою думку, заборони окремими державами ввезення нашої аграрної продукції. Коли росія порушує свободу торгівлі, намагається заблокувати постачання аграрної продукції на світовий ринок, точно не час будь-кому слідувати за державою-злом, робити щось схоже», — сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що заборони на ввезення українського зерна порушують Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Президент підкреслив, що необхідно знайти конструктивний вихід, рішення «у європейському дусі». Володимир Зеленський додав, що рішення повинно враховувати інтереси всіх країн, включаючи Європу.


Залишити коментар