Польща друга в Європі з вирощування лохини

З площею плантацій лохини 12 тисяч гектарів Польща посіла друге місце серед країн-виробників та експортерів лохини в Європі. Ці площі зросли на 8,5% порівняно з попереднім роком, тож можна зробити висновок, що вирощування цієї культури в Польщі активно зростає. Проте плантації більшості господарств не перевищують 5 гектарів, лише 30% із них мають більше 50 гектарів, площа найбільшого підприємства сягає 600 гектарів, пише blueberriesconsulting.

Минулого сезону польська промисловість виробила 65 000 тонн лохини, виділивши 60 000 тонн на ринок свіжих ягід. Не все було спрямовано на зовнішні ринки, оскільки в Польщі є важливий внутрішній ринок для вітчизняної ягоди, споживання якого на душу населення досягає 1 кілограм.

На організаційному рівні, незважаючи на фрагментацію галузі, Польська асоціація виробників лохини (SPBA) складається зі 110 виробників, які зосереджені в Мазовії, Лодзькому та Люблінському воєводствах – трьох найважливіших регіонах виробництва цієї ягоди, а також частково в центральній і південно-східній Польщі.

Селекціонер з Кам’янця-Подільського зібрав 50 сортів шовковиці


Залишити коментар