Пн. 29 Квітня 2024

Світ чекає дефіцит рису

Від Китаю до США та Європейського Союзу виробництво рису падає, що підвищує ціни для понад 3,5 мільярдів людей по всьому світу, особливо в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, де споживається 90% світового виробництва рису. За даними Fitch Solutions, у 2023 році глобальний ринок рису зафіксує найбільший дефіцит за два десятиліття.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на cnbc.

«На глобальному рівні найбільш очевидним впливом світового дефіциту рису були і залишаються високі за десятиліття ціни на рис», – сказав аналітик Fitch Solutions із сировинних товарів Чарльз Харт.

Очікується, що ціни на рис залишаться на рівні поточних максимумів до 2024 року, йдеться у звіті Fitch Solutions Country Risk & Industry Research від 4 квітня.

«З огляду на те, що рис є основним продовольчим товаром на багатьох ринках Азії, ціни є основним визначальним фактором зростання цін на продукти харчування та продовольчої безпеки, особливо для найбідніших домогосподарств», – сказав Харт.

Глобальний дефіцит у 2022/2023 роках становитиме 8,7 мільйона тонн, прогнозується у звіті Це стане найбільшим глобальним дефіцитом рису з 2003/2004 років, коли світові ринки рису сформували дефіцит у 18,6 мільйона тонн, сказав Харт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермери у Люксембурзі хочуть скоротити виробництво молока

Дефіцит рису виник через війну в Україні, а також через погану погоду в країнах, які виробляють рис, таких як Китай і Пакистан. У другій половині минулого року сільськогосподарські угіддя в Китаї, який є найбільшим у світі виробником рису, постраждали від сильних літніх мусонних дощів і повеней.


Залишити коментар