Сирна паска – ідеальний рецепт до Великодня

Хтось любить пишні паски з дріжджового тіста, а хтось надає перевагу сирним пасочкам. Вони ідеально підходять для людей, які не люблять борошняні вироби або просто хочуть спробувати щось новеньке на Великдень.

Інгредієнти:

500 г кисломолочного сиру
4 яйця
150 г цукру
100 г вершкового масла
1 ст. л. манки
ванільний цукор
цедра лимона
100 г родзинок

Спосіб приготування:

Подрібни кисломолочний сир, пропустивши його через сито або перебивши блендером для отримання однорідної консистенції.
У сир додай манку, розм’якшене вершкове масло і ретельно перемішай. Додай у сирну масу родзинки, а також, за бажанням, ванільний цукор та цедру лимона.

Відділи жовтки від білків. Збий жовтки з цукром до отримання світлої, пишної маси. Додай цю суміш до сирної маси й перемішай.
В іншій мисці збий білки до стану густої піни, а потім акуратно додай їх у сирну масу. Змасти форму для паски маслом і посип манкою або сухарями. Наповни форму сирною масою наполовину.

Випікай паску в духовці при температурі 150-170 градусів протягом 1-1,5 години. Паска готова, коли середина стане міцною, а верх зарум’яниться.

Зверни увагу на обережне зняття паски з дека, щоб уникнути її осідання. Якщо різко дістати деко з гарячої духовки, верх паски може сильно осісти. Після випікання дай пасці охолонути перед подачею.

Паска з горілкою виходить пухкіша


Залишити коментар