Виноград без кісточок: міф чи реальність

Дослідники з IMIDA та UPCT працюють над створенням нового сорту червоного столового винограду без кісточок, який поєднує корисні біологічно активні сполуки сорту Гарнача Тінторера та чудові органолептичні характеристики червоного винограду без кісточок Ітумфіфтін.

– Після трьох років роботи ми отримали дуже позитивні попередні результати, зокрема такі як успадковуваність червоної м’якоті та збільшення корисних для здоров’я людини сполук, – зазначив дослідник IMIDA Креспо Роденас Креспо, пише freshplaza.

Однією з біологічно активних сполук, які ідентифікують науковці, є ресвератрол – корисна для здоров’я людини молекула з антиоксидантними, протизапальними, кардіопротекторними та протипухлинними властивостями.

Розробка цього сорту відбувається в межах дослідницького проєкту «Генетичне вдосконалення сільськогосподарських видів, що цікаві для регіону Мурсія». Експериментальні випробування проводяться на фермі Cuatro Vientos de Blanca.


Залишити коментар