Сб. 21 Грудня 2024

Штучний інтелект у Нідерландах допомагає обрізати цибулю

У Нідерландах запрацювала лінія водного обрізування овочів, яка керується штучним інтелектом. Це дозволяє зменшити відходи та продовжити термін зберігання продукції.

Про це повідомляє FreshPlaza.

Компанія GEGE Machinebouw 10 років тому випустила систему обрізування овочів водяним струменем під сильним тиском. Швидкість водяного струменя досягає 600 м/с.

Проте завжди виникало вузьке місце при розміщенні цибулі-порею, оскільки це потрібно було робити на фіксованій відстані.

«Водне обрізання цибулі-порею схоже на підрізання нігтів. Якщо зрізати надто близько, ви теж отримаєте частину кореня, але почнете зрізати м’якоть і втратите обсяг і скоротите термін придатності», — зазначив директор GEGE Machinebouw Барт ван Шайк.

Розробники вирішили цю проблему завдяки системі камер на основі штучного інтелекту.

Спостерігати за обрізанням можна через камеру. В компанії попереджають, що головне — правильно розмістити овоч. Довжина та ширина цибулі різна, але нова система легко визначає, де починається корінь. Потім майже зі 100% точності водний різак відсікає зайве. Це полегшує процес, покращує якість овочів перед упаковуванням та збільшує термін зберігання.


Залишити коментар