Печиво “Валентинка” готують із джемом
Таке печиво ви сміло можете приготувати на День Валентина. У такий спосіб здивуєте свою другу половинку. Адже нема нічого смачнішого за те, що приготовано своїми руками і з великою любов’ю.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт
борошно – 1 склянка
мигдаль – 1 склянка
вершкове масло – 150 г
цукор – 2,5 ст. ложки
сіль – щіпка
ванільний цукор – до свого смаку
малиновий джем – 10 ст. ложок
цукрова пудра – 2-3 ст. ложки
Спосіб приготування:
Мигдаль опустіть в киплячу воду на 3 хвилини, потім відкиньте на друшляк і дайте трохи охолонути. Очистіть ядра від верхньої шкірки. За допомогою блендера подрібніть мигдаль в порошок.
Відокремте білок від жовтка. Змішайте борошно з мигдальним порошком, цукром, ванільним цукром і сіллю. Додайте нарізане маленькими шматочками масло і жовток. Замісіть тісто. Загорніть тісто в плівку і поставте у холодильник мінімум на 1 годину.
Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,3 см. Спеціальної формочкою виріжте з тіста сердечка. З половини сердечок акуратно виріжте середину у вигляді сердечка, залишаючи краї шириною 0,5 см.
Одну сторону змастіть збитим білком. На кожне цілісне сердечко покладіть сердечко з вирізаною серединою змащеною стороною вниз. Злегка притисніть, щоб сердечка склеїлися.
Розігрійте духовку до 175 ºС. Деко змастіть рослинною олією. Викладіть на нього печиво і випікайте 10 хвилин. Потім вийміть з духовки й дайте охолонути.
Остиглі сердечка заповніть малиновим джемом. Присипте печиво цукровою пудрою.
Залишити коментар