Вт. 23 Квітня 2024

Скільки сільськогосподарських земель України наразі в окупації

Крім міст та сіл в окупації у загарбників опинилася значна частина сільськогосподарських угідь. Це близько чверті всіх полів. До того ж, частина посівів поблизу лінії фронту вже згоріла, або перебуває в небезпеці через постійні вибухи, повідомляє SEEDS.

Згідно з супутниковими даними NASA Harvest, близько 22% сільськогосподарських земель України наразі в окупації. До того ж, згідно з інформацією оперативного штабу з фіксації екологічних злочинів Росії при Держекоінспекції, з початку повномасштабної війни зафіксовано 3000 пожеж на площі 1,5 млн гектарів. При цьому, 690 тис. гектарів – це сільськогосподарські угіддя, пише УНІАН.

“Пожежі призведуть до катастрофічних наслідків насамперед тому, що аграрії, які втратять урожай, не зможуть отримати гроші та провести наступні посівні”, – зазначають в Українській зерновій асоціації.

За оцінками аналітиків УЗА, цього року українські аграрії зберуть близько 70 млн тонн зернових та олійних культур. Минулого року було зібрано 106 млн тонн. Це був рекордний показник.

Поля, що згоріли, можуть бути засіяні вже наступного сезону, стверджують в асоціації. Екологічної катастрофи ще немає, але Росія вже завдала значної шкоди українській екосистемі.


Залишити коментар