Чт. 18 Квітня 2024

Експорт відновлюється: 60 тонн українських яблук поїхали до Швеції

На початку року українські виробники експортували рекордні партії яблук до країн Африки та Азії. Утім, зупинка роботи портів, спричинена російською військовою агресією призвела до припинення закордонних постачань.

Протягом останніх двох місяців українські експортери шукають нові логістичні шляхи, щоб продовжити роботу. Перші їхні успіхи вже можна побачити. Наприклад, днями компанія «Сади Дніпра» (торговельна марка UApple) експортувала до Швеції 60 тонн високоякісних українських яблук, повідомляє SEEDS.

Зокрема, український виробник відвантажив до європейської країни яблука сортів Гала, Ґренні Сміт, Ред Делішес та Голден.

Власник компанії Вадим Єрмолаєв закликав закордонні компанії до подальшої співпраці з українськими виробниками аграрної продукції, оскільки вона часто за якістю не поступається європейській а іноді має й вищий ґатунок.

“Ми закликаємо наших закордонних партнерів продовжувати чи розпочинати співпрацю з українськими компаніями. Ми працюємо, докладаємо всіх зусиль, щоб економіка України функціонувала, співробітники отримували заробітні плати та бюджет отримував податки. Підтримати Україну можна й у такий спосіб – замовивши українську продукцію. Тим більше, що ми десятиліттями працювали над тим, щоб її якість не лише не поступалася, а й перевершувала європейську. Співпрацювати зараз із українським бізнесом – це не благодійність, це вигідно, розумно та правильно”, – зазначив Вадим Єрмолаєв на своїй сторінці у Facebook.


Залишити коментар