Пт. 26 Квітня 2024

В Україні 60-65% молокопереробних підприємств відновили роботу

Станом на початок квітня 2022 року 60-65% молокопереробних підприємств відновили роботу після призупинення діяльності через російську агресію. Про це повідомляє асоціація «Спілка молочних підприємств України», пише agronews.ua.

За оцінкою виконавчого директора Спілки молочних підприємств України Арсена Дідура, оскільки стабільну роботу відновили близько 60-65% переробних підприємств, то з урахуванням залишків на складах – сиру, сирного продукту, сухого молока, згущеного молока, яке раніше відправлялося на експорт, попит на молочну продукцію цілком може бути задоволений вітчизняними підприємствами.

За прогнозами фахівців, обсяг виробництва молока-сировини в розрахунку на душу населення у 2022 році зросте із 212 кг у 2021 до 229 кг у 2022 році, що робить недоцільним імпорт молокопродуктів.

Тому внесення молочних продуктів до списків критичного імпорту – це марна витрата дорогоцінних валютних коштів. Крім того, наслідком завезення імпорту стане зменшення обсягів виробництва нашими молокозаводами і, відповідно, скорочення обсягів виробництва молока», – ідеться у повідомленні.

Фахівці зазначають, що уряд має підтримувати українських виробників молочної продукції І наразі одне з головних завдань держави – зберегти поголів’я корів і молокопереробну галузь.

Саме тому СМПУ наполягає на вилученні молокопродуктів зі списків товарів критичного імпорту.


Залишити коментар