Ср. 24 Квітня 2024

Якщо не можете купити хліба, спечіть: кілька простих рецептів

У зв’язку з наступом Росії та блокуванням частини міст в Україні, можуть спостерігатись проблеми з постачанням продовольства. Більшість хлібокомбінатів не припинили роботу. Утім, якщо у вас немає можливості придбати хліб, можете спекти його. SEEDS приготував для вас кілька рецептів.

Хліб

Візьміть 800 грамів борошна, 50 грамів дріжджів (сухих, чи ні), 2 столові ложки олії, 1 чайну ложку цукру, 1 чайну ложку солі (можна більше – за смаком), 0,5 літра води.

Дріжджі, цукор та сіль розчиняємо у теплій воді, додаємо олію та просіяне борошно та вимішуємо протягом близько 10 хвилин. Залишаємо тісто підходити у теплому місці протягом 30 хвилин, посудину накриваємо рушником. Після цього розкладаємо тісто в форми, змащені олією чи жиром та залишаємо підходити ще протягом півгодини.

Випікати хліб варто протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Лаваш

Якщо випічка – це зовсім не ваше, спробуйте підсмажити лаваш. Для цього вам знадобиться близько трьох склянок борошна, склянка води, 1 – 2 столові ложки олії, чайна ложка сухих дріжджів, чайна ложка солі та 0,5 чайної ложки цукру.

Розчиняємо сіль, цукор та дріжджі у теплій воді. Додаємо олію та борошно. Вимішуємо та залишаємо підходити протягом години. Після цього потрібно розділити тісто на 10 частин, присипати борошном та розкачати на тонкі “млинці”.

Викладаємо млинці на добре розігріту сковороду та смажимо без олії з обох боків до утворення “рум’янцю”. Страва готова. Смачного!


Залишити коментар